Έλεγχος, αξιολόγηση και τακτικές παιδαγωγικές συναντήσεις µε τους γονείς

 

Η εφηβεία είναι από τις πιο καθοριστικές περιόδους, διαμορφώνει την προσωπικότητά και σημαδεύει ολόκληρη τη ζωής των παιδιών.

Ξαφνικά … όλα αλλάζουν, η εμφάνιση, η συμπεριφορά, η έκφραση, οι σχέσεις, οι προτεραιότητες… Οι γονείς συνήθως έχουν ξεχάσει τους προβληματισμούς και όλα όσα τους «πίεζαν» στην εφηβεία. Το παιδί σε αυτή την ηλικία θέλει ιδιαίτερη προσοχή και καθοδήγηση για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ως προσωπικότητα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά του σε σχέση με τις επιλογές που θα κάνει.

Στη Μέθοδο είναι απαραίτητο για εμάς να γνωρίζουμε από πριν το προφίλ και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά στο ρόλο μας και στις εκπαιδευτικές μεθόδους που ακολουθούμε για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.


Στα πλαίσια της παιδαγωγικής της «Μεθόδου» διοργανώνουµε σε τακτά χρονικά διαστήµατα (Οκτώβριο, Δεκέμβριο, Απρίλιο) ουσιαστικές συναντήσεις µε τους γονείς των µαθητών µας.


Με τον τρόπο αυτό οι γονείς ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα για την πρόοδο των παιδιών τους. Οι συζητήσεις για τα πιθανά προβλήματα που µπορεί να παρουσιαστούν, µας δίνουν τη δυνατότητα να τα αντιμετωπίσουμε µε εξατομικευμένη παρέµβαση.


Ελέγχουµε επίσης τη φοίτηση των µαθητών µας ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανές απουσίες τους, ενηµερώνουµε καθηµερινά τους γονείς και µετά από κάθε κύκλο διαγωνισµάτων αποστέλλουµε τη βαθµολογία.


Οι µαθητές αξιολογούνται και βαθµολογούνται καθηµερινά και κάθε 15 µέρες οι βαθµολογίες αποστέλλονται στα προσωπικά e-mail των γονέων.